Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1351
Mekkora a négyzet átlója, ha oldala 3 m?Mekkora a kerülete, területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ugye a négyzetnek minden oldala egyforma hosszú ezek alapján:
K=a*4=3*4=12m
T=3*3=9m2
Az átlót meg szerintem a következőképpen kell kiszámolni ugye tudjuk hogy a négyzet két álója derékszögben metszi egymást.Ha a négyzetet vízszintesen elfelezzük akkor a 3-at elosztjuk kettővel így megkapjuk hogy a két befogó 1,5m2 és 1,5m2.
a2+b2=c2
1,52+1,52=c2
2,25+2,25=c2
 4,5 =c2
≈2,12m*2 mert ugye ez csak a fél átló ezért szer kettő így megkapjuk a 4,24m ert.
Módosítva: 5 éve
0

Ezen jól látszik minden!:)
1