Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Ha valaki segítene annak nagyon hálás lennék
Csatoltam képet, köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

1. 3/5-2/3=9/15-10/15=-1/15 vagyis a 3. option
2, -2 1/2*1 1/15=-5/2*16/15 (egyszerűsítés után)=-8/3=-2 2/3 vagyis a 4. option
3. (-3 1/4):(-1 19/20)=(-13/4):(-39/20) törtek osztásakor reciprokot használunk=(-13/4)*(-20/39) egyszerűsítés után=5/3=1 2/3 vagyis az 1. option
4.  8 - 50 = 4*2 - 25*2 =2 2 -5 2 =-3 2  vagyis a 3. option
5. 2 2  és 3 8  számok mértani közepe nem más mint a két szám szorzatának gyöke= gyök alatt (2 2 *3 8 )=gyök alatt (6 16 )= gyök alatt (6*4)= 24 =2 6 = 96 /2 vagyis jó az 1,2,3 option is.
6. - 98 :(- 2 )= 98:2 = 49 =7 vagyis a 3. option
7. x2-36=(x-6)(x+6) vagyis a 2. option
8. x2-12x+36=(x-6) vagyis a 3. option
9. x2+12x+36=(x+6) vagyis a 4. option
10. 2/3*(x2+2/3)+1/3*(x2- 9 2/3)=2/3x2+4/9+1/3x2-29/9=x2-25/9=(x-5/3)*(x+5/3) vagyis a 3. és a 4. option is jó
0