Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1297
Kolos a lufiját 10 cm átmérőjű gömb alakúra tudja felfújni. Apukájának felfújt léggömbje 30 cm átmérőjű gömb. Hányszorosa az apuka lufijában levő levegő a Kolos lufijában levőének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vgömb=(4r3π)/3
A 10 cm átmérőjűnek sugara (=r) 10/2=5 cm.
(4*53*3,14)/3=523,33 cm3

Apjáé 30/2=15 cm sugarú
(4*153*3,14)/3=14130 cm3

Válasz: kb. 27-szerese
0