Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
1347
Számítsuk ki, hogy egy 12,6 cm sugarú körben mekkora egy 65fokos középponti szöghöz tartozó körszelet területe?
Hogy számoljam ki? Valaki segítene?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Körcikk területéből kivonod a háromszög területét.

Körcikk:12,6² × PI × 65/360= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Háromszög: 12,6 × 12,6 × sin(65)/2= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Szelet= körcikk-háromszög= kiszámolod
0

Körcikk területéből kivonod a háromszög területét.

Körcikk:12,6² × PI × 65/360= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Háromszög: 12,6 × 12,6 × sin(65)/2= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Szelet= körcikk-háromszög= kiszámolod
0

Körcikk területéből kivonod a háromszög területét.

Körcikk:12,6² × PI × 65/360= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Háromszög: 12,6 × 12,6 × sin(65)/2= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Szelet= körcikk-háromszög= kiszámolod
0

Körcikk területéből kivonod a háromszög területét.

Körcikk:12,6² × PI × 65/360= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Háromszög: 12,6 × 12,6 × sin(65)/2= beütöd a gépbe és kiszámolod.
Szelet= körcikk-háromszög= kiszámolod
0