Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
730
Tekintse az
f :[-3;4[ ---> R , f (x)=2 lx -2l -1
függvényt!
a) Ábrázolja az f függvény grafikonját!
b) Adja meg az f függvény szélsőértékének helyét, értékét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A függvény képe mellékelve.

2 szélsőérték helye van:
maximum: x=-3-nál, értéke 9
minimum: x=2-nél, értéke -1
0