Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Antigoné fogalmazás

57
Abban kérnék tőletek segítséget, hogy egy fogalmazást kellene írnom Antigoné, Iszméné vagy Kreón szemszögéből, mintha a bőrükbe bújnék, és az érzéseiket meg mindent amin keresztül mennek az ő szemszögükből kellene leírnom. Ugye E/1 személyben. Sajnos nem igazán tudok semmit. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
magyar, Antigoné, fogalmazás, sos
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Antigoné fogalmazás
Szeretett bátyám elesett, mint egy lándzsa úgy hatolt át a szívemen fivérem halálhíre, amikor meghallottam nem helyezik örök nyugalomra, összeomlottam. Drága testvéremhez Iszménéhez fordultam, könyörögtem neki segítsen eltemetni Polüneikészt, ő nemet mondott, egyetértett velem miszerint minden hallottnak meg kell adni a végtisztességet, de a király parancsának ellenszegülni súlyos bűn. Engem már semmi nem érdekelt egyetlen cél lebegett a szemem előtt még mindig Kreón beszéde csengett a fülemben, hogy a párbaj után Eteoklész hősi hallottá vált, az én bátyám pedig „hazaáruló” ezért megveti. A vének tanácsa is végig hallgatta az egész szónoklatot, de nem mondtak ellent a királynak. Gyávák! Az éjszaka leple alatt porral hintettem meg Polüneikész holttestét, így az ő lelke is örök nyugalomra vonulhat. Másnap az őrök elfogtak Iszminével együtt, számítottam rá, nem menekültem a sorsom elől, ha kell még a halállal is szembenézek, mint sem örök bűntudatban éljek. A testvéremet elengedték tudták csak én voltam a tettes, bíztam Kreón jóindulatában, hiszen a fia menyasszonya vagyok. A szerelmem Haimón próbálta meggyőzni apját engedjenek el, de az atyai szigor és a hatalomféltés erősebb volt, megszületett az ítélet, egy barlangba zártak kevés élelemmel, hogy ne vigyen el azonnal az éhhalál. Kezembe veszem a sorsom magam vetek véget az életemnek, nem szenvedek a sziklabörtönben Isten magához fog emelni.
1