Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ellenőrzés matekra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1056
Ennek a feladatnak a megoldását keresném.
Megcsináltam,csak szeretném ellenőrizni.
Köszönöm szépen!

Gondoltam egy számot, a háromszorosához hozzáadtam a szám 40%-át, majd
kivontam az összegből a szám egyharmadrészét, így a szám háromszorosánál
8-cal nagyobb számot kaptam. Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(3x+0,4x)-x/3 = 3x+8
3,4x - x/3 = 3x + 8
10,2x - x = 9x + 24
9,2x = 9x + 24
0,2x = 24
x = 120
1