Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
2540
Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy az origón, és merőleges a
6x -5y =2016 egyenletű egyenesre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes normálvektora (6;-5) ez a vektor párhuzamos a keresett egyenessel (mivel maga az egyenes is merőleges), ezért ebből normálvektort képezve kapjuk az (5;6) vektort, így a keresett egyenes egyenlete:

5x+6y=6*0-5*0=0, tehát 5x+6y=0.
0