Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1106
Az S-modell üzleteiben végkiárusítás van. Minden terméket 40%-os engedménnyel kínálnak. Egy nyári ruha így 11 280 forintba kerül. Hány forintba került ez a ruha az árleszállítás előtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy a ruha eredeti ára x volt, akkor x*40/100=0,4x-szel csökkent az ára, így x-0,4x=0,6x lett, ez a feladat szerint 11280 forint:

0,6x=11280, erre x=18800 adódik, tehát eredetileg 18800 forint volt az ára.
0