Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
722
Egy csatornán egy felfelé haladó uszályt a csatorna melletti úton haladó ló vontatja. A ló 7900 N erővel húzza a kötelet a csatorna irányával 18 fokot bezáró irányban. AZ uszály tömege 9500 kg, gyorsulása 0.12 m/s négyzet. A csatorna irányában. Milyen nagyságu erőtt fejt ki a víz az uszályra? Eredmény 6825 N, de nem tudom hogyan kell ennek kijönnie.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Az általad kiírt megoldási eredmény szerintem hibás.
Ezt így kell felírni:
Fhúzó-Fvíz=m*a
Fvíz=7900*cos18⁰-9500*0,12=6373N
Módosítva: 5 éve
0