Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Emelt matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
649
Írja fel a (6;−3) ponton átmenő és a P(4;−1), Q(5;2) pontokat összekötő
egyenessel párhuzamos egyenes egyenletét!
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, koordinátageometria, emeltmatek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

v(5-4;2-(-1))=v(1;3) Q(5;2)⇒x₀=5 és y₀=2
P és Q pontokon átmenő egyenes egyenlete:
v₂·x-v₁·y=v₂·x₀-v₁·y₀
3x-1y=3·5-1·2=13⇒3x-y=13

A (6;-3) ponton átmenő egyenes egyenlete:
3x-y=3·6-(-3)=21⇒3x-y=21.
0