Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cosinus

Főoldal » Középiskola » Matematika
824
Cos0.5 mind a négy szögét írd fel. Mennyik a szögek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat helyesen felírva:
Cos(x) = 0,5 = 1/2
Ez egy nevezetes szög,a függvénytáblázatban megtalálod.
X1 = 60° radiánban π/3 +k2π
Ugyanúgy 0.5 a koszinusza -60° nak is.
X2 = -60° = -π/3 + l2π
Mivel koszinuszt az ő párja 360 fokra egészíti ki ezért.
X3= 300° = 5π/3 + n2π
Ugyanez minuszba:
X4= -5π/3 +m2π
és
k,l,n,m ∈ Z (ha ezt is odaírod akkor már profi vagy!)
Ez a négy szög jöhet szóba. Ha radiánban írod fel akkor azért kell odaírni hogy k2π mert a koszinuszfüggvény x tengelyre nezve végtelen és az y értékek 2π-ként ismétlődnek. Erre mondjuk hogy 2 π szerint periodikus.

Ha bármi nem világos kérdezz! :)
0