Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
399
Köszönöm szépen ha segítesz nekem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

a, 95-ös ára 380,9=100%, 98-as ára 415,9=x%
(415,9/380,9)*100=x%
1,092*100=x%
109,2=x%
Vagyis 9,2%-kal fiztünk többet.

b, 100l-es tank esetén a 95-össel töltéskor 38090Ft-ot fizetnénk, míg a 98-assal töltéskor 41590Ft-ot fizetnénk
41590/38090=1,092, vagyis 1,092-szer annyiba kerülne teletankolni a autónkat.

c, A kérdés ez esetben fordított, tehát a számítás is: 380,9/415,9= 0,916. Vagyis 0,916-szor annyi 98-ast vehetnénk, mint 95-öst azonos pénz esetén.
1

Megoldást csatoltam.
2