Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Köszönöm szépen ha segítesz nekem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

a, 66*[(2/3)/11] elhagyva a zárójeleket:
66*(2/3)/11, a műveletek sorrendje felcserélhető: (66/11)*(2/3)=6*2/3=12/3=4

b, 1,7-(4,2-0,3)+1,2 felbontva a zárójelet:
1,7-4,2+0,3+1,2, a műveletek sorrendje felcserélhető: 1,7+0,3+1,2-4,2=2+1,2-4,2=3,2-4,2=-1
1

a) 66*2/3 : 11 = (66 /11) * 2/3 = 6* 2/3 = 12/3 = 4

b) 1,7 - 4,2 + 0,3 + 1,2 = (1,7 + 0,3) - ( 4,2 - 1,2 ) = 2 - 3 = -1
2