Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy m=2 kg tömegű test r = 0,6 m sugarú körpályán v = 3 m/s állandó nagyságú sebességgel mozog. Mekkora a testre ható erők eredője?

Főoldal » Középiskola » Fizika
613
Egy m=2 kg tömegű test r = 0,6 m sugarú körpályán v = 3 m/s állandó nagyságú
sebességgel mozog. Mekkora a testre ható erők eredője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mivel a sebesség nagysága nem változik, csak az iránya, ezért a centripetális erő hat, ami a körpályán tartja, és a kör középpontja felé mutat.
Fcp=(m·v²)/r=(2·3²)/0,6=30N
0