Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A vasúttal párhuzamos úton, a 90 km/h sebességgel haladó autó 2s alatt haladt el a vele szembejövő 120m hosszú vonat mellett. Mekkora volt a vonat sebessége?

Főoldal » Középiskola » Fizika
572
A vasúttal párhuzamos úton, a 90 km/h sebességgel haladó autó 2s alatt haladt el a
vele szembejövő 120m hosszú vonat mellett. Mekkora volt a vonat sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

2 s alatt a két jármű együtt 120 m utat tett meg, így együttes sebességük 120 : 2 = 60 m/s =60*3,6=216 km/h, így a vonat sebessége 216-90=126 km/h
0