Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
x= 2³⁰⋅3²⁰ . Hány olyan pozitív osztója van az x² számnak, amely kisebb x-nél és nem osztója x-nek, ha tudjuk, hogy x² osztóinak száma 2501 és x osztóinak száma 651.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

Kisebb x-nél:(2501-1):2=1250 db x osztója 650 db, ezért
(2501-1):2-651=599 db olyan osztója van.
Módosítva: 5 éve
0