Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
352
Segítsetek kérlek.. sürgős!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
A 2. Megvan, a többihez kellene segítség
0

Szia!

ózonos:
képlet: `O_3`, moláris tömege 48 `g/(mol)`
van 0,48 grammunk, anyagmennyiég=tömeg/moláris tömeg, azaz n=0,48/48=0,01

reakció:
1. nyílra: `H_2`
2.nyílra: `O_2`
3.:`O_2`
4.:`H_2O`(itt salétromossav is fog képződni)
5.:`Cu`
6.:`NaOH`(ez az egyik lehetséges megoldás, van több is)
1