Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pele: Birth Of A Le (Segítsetek , még ma 12:35-ig el kell küldenem) !

202
Mi a születési neve és hány évesen mutatkozott be a brazil válogatottban?
Hogyan becézték a szülei és barátai?
Kitől kapta a Pelé nevet?
Hogyan szereztek a barátaival cipőt maguknak?
Mi történt a gyermekkori barátjával?
Mit vásárolt édesanyjának az első keresetéből?
Melyik testrésze sérült meg és mivel kezelték?
Hányas mezben játszott?
Mi történt vele közvetlenül a győztes meccs után?
Milyen színű mezben játszottak a döntőben és miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
.....................
0
Középiskola / Fejtörő

Válaszok

1
Brazíliában nemzeti gyász van, mert a labdarúgó válogatott elvesztette a legutóbbi világbajnoki döntőt. Az emberek szomorúak, a labdarúgó szövetség pedig nagy változtatásokat vezet be. Át akarnak állni az európai focira, taktikusan akarnak játszani, de Brazília eddig nem erről volt híres. Szép cseleket mutattak be, játszották a focit, de éppen ezeket az elemeket akarják megváltoztatni, klubszinten és válogatott szinten is.

A kis Pelé imádja a focit, de az anyja nem akarja, hogy játsszon, inkább magával viszi takarítani. Az egyik házban szóba elegyedik a gazdag fiúkkal, és rosszul mondja az egyik brazil kapus nevét, innentől fogva Pelének csúfolják őt. Aztán mégis elmegy egy ifjúsági labdarúgó bajnokságra, de cipőre nincs pénze, ezért mezítláb játszik, amiért ismét kinevetik. Viszont eljut a csapatával a döntőig, de azt elveszítik. Azonban egy játékos megfigyelő meglátja benne a tehetséget, de ekkor még az anyja miatt nem tud elmenni focizni.

Pelé apja is focista volt, de egy sérülés miatt derékba tört a karrierje. Most együtt járnak dolgozni, szabadidejükben pedig fociznak, gyümölcsökkel és bármivel, ami a kezük ügyébe kerül. Eközben Pelé anyjának megenyhül a szíve, és elhívja a játékos megfigyelőt, aki most már magával viszi a Santos nevű labdarúgó klubhoz. De Pelé nehezen illeszkedik be, úgy érzi, hogy az ő stílusa nem passzol ehhez az új brazil felfogáshoz, ő jobban szereti a cseleket, mint a taktikát. Aztán az edzője látja, hogy mire képes, ezért megengedi neki a cseleket. Pelé hamar a Santos sztárja lesz, a válogatottba is meghívót kap, a következő világbajnokságra is elmegy, ahol beírja magát a labdarúgás történelmébe.
0