Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
378
Csatoltam a feladatot.
Az ilyen típusú feladatokhoz, hogyan érdemes hozzákezdeni? (én addig jutottam, hogy felrajzoltam a háromszöget)

Köszönöm szépen előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
AB²=(4-1)²+(1-(-1))²+(-2-2)²=29
AC²=(6-1)²+(2-(-1))²+(0-2)²=38
BC²=(6-4)²+(2-1)²+(0-(-2))²=9
Mível AB²+BC²=AC², ezért a B csúcsnál (ABC szög) derékszög van.
0