Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
825
Mekkora a 180 Ω ellenállású fogyasztón átfolyó áram erőssége, ha 90 V feszültségű
áramforrásra kapcsoljuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
I=U/R
I = áramerősség (Amper)
U = feszültség (Volt) --> 90 V
R = ellenállás (Ohm) --> 180 Ohm

Ebből adódóan: I = 90/180 = 0,5 A
Módosítva: 5 éve
0