Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
795
Mekkora az áramforrás feszültsége, ha elektromos mezője 1320 J munkát végez 6 C töltés
átáramoltatása közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
`W_(AB)=U_(AB)*Q=U_(AB)*I*t`

`1320 J=U_(AB)*6 C`

`U_(AB)=(1320 J)/(6 C)=220 V`
0

I=Q/t
W=U*I*t
A két képletből: W=U*Q/t*t=U*Q t-vel egyszerűsítve W=U*Q ebből U=W/Q
U=1320/6=220V
0