Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi S.O.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Egy lapon 265 darab szó van. Van köztük ige, főnév és melléknév. Az igék és a melléknevek aránya 5:6, a főnevek és az igék aránya 4:3. Hány ige van a lapon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, aranyok, aránypár, arányszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

5:6 = 15:18 (ige : melléknév)
4:3 = 20:15 (főnév : ige)
20:18:15 = főnév : melléknév : ige 20+18+15=53 rész⇒265:53=5, így
5*15=75 ige.
0