Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika! Aki tud segitene?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
434
A képet látjátok :D Köszi tényleg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. Mert fennáll az áramütés veszélye.
2. Töltés jele: Q, mértékegysége: coulomb, coulomb jele: C.
A fizikának a nyugvó elektromos töltésekkel foglalkozó fejezete az elekrosztatika.
Porcelánból készült alkatrészek szigetelnek az elektromos távvezetékek és tartóoszlopuk között.
3. I=Q/t
4. A fogyasztóra kapcsolt U feszültség egyenesen arányos a fogyasztón átfolyó I áram erősségével.
5. 1 kV = 1000 V 220 mV = 0,22 V
0,1 A = 100 mA 13 A = 13000 mA
6. Fele
7. 33,3 V
8. I
H
I
H
I


1