Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika fontos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
1. Tekintsük valószínűségi kísérletnek, hogy a hagyományos dobókockát
háromszor feldobjuk, kimenetelének pedig a dobott számok összegét.
a) Adjuk meg az összes elemi eseményt.
b) Adjunk egy – egy biztos és lehetetlen eseményt az eseménytérben.
Egy érmét háromszor feldobunk. Adjuk meg a következő eseményeket:
A = {legalább egy fej}
B = {mind írás}
C = {pontosan kettő fej}
D = {legalább kettő egyforma}
Vannak– e a megadott események között egyenlők?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elemei események: 3; 4; 5; 6; ... ; 18
Biztos esemény: A dobott számok összege pozitív természetes szám.
Lehetetlen esemény: A dobott számok összege negatív szám.

A= FII; IFI; IIF; FFI; FIF; IFF; FFF
B= III
C= FFI; FIF; IFF
D= FII; IFI; IIF; FFI; FIF; IFF; FFF; III

Nincsenek egyenlőek.
0