Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
641
1,Mikulásra nagyon megharagszik a felesége, és hirtelen felkapja a sodrófát. De Mikulás résen volt, és 10 mp-cel előbb ezt észrevette, és elszaladt 7,2 km/h sebességgel. Asszony 10,8 km/h-val rohant utána. Milyen messze érte utol, hogy jól fejbe üsse az öreget?
2,A rénszarvasok szeretnek elkóborolni, de a hallásuk azért elég jó. Ha meghallják, hogy hívja őket a Mikulás, azonnal elindulnak hazafelé 60 km/h-val, miközben Mikulás is elindul feléjük 4 km/h-val. Milyen messzire kóboroltak el a házuktól, ha 10 másodperc múlva találkoztak?
3,Megy a nagy sütés-főzés Mikuláséknál is, de elfelejtettek 12%-os tejfölt venni, csak 20%-os van otthon. 5,2 dl 20%-os tejölhöz mennyi tejet adjon Mikulásné, ha 12%-os tejfölt szeretne kapni?
4,,Nagy az izgalom a manóknál is. 24-kére mindennel el kellene készülniük. Hárman összefogtak, hátha sikerül időben elkészülniük. Az első egyedül 18 nap alatt, a második 21 nap alatt, a harmadik 19 nap alatt végezne az ajándékok elkészítésével. Ha együtt dolgoznak, kész lesznek Karácsonyig?
5,,De aztán ezeket a csomagokat fel is kell pakolni a szánra is. Egyedül, 2, 3 illetve 4 óra alatt végeznének. Mikulásnak 16:00 –kor indulnia kell. Mikor kezdjenek el legkésőbb felpakolni a szánra, hogy időben elkészüljenek? Mikulás nem késhet!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
v1=7,2km/h=2m/s
v2=10,8km/h=3m/s


A találkozási a mikulás s=v1*t utat tesz meg, az asszony s=v2*(t-10) utat tesz meg.
A találkozásig mind a ketten ugyan azt az utat teszik meg, így:
v1*t=v2(t-10)
2t=3(t-10)
2t=3t-30
t=30s

A megtett távolság: s=v1*t=2*30=60m

Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0