Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 osztály Szöveges Feladatok.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
872
egy üzem munkásainak a száma 300 Tíz csoportban dolgoznak Mindegyik csoportban 2-vel kevesebb munkás van mint az előzőben hányan vannak az egyes csoportokban

Egy munka Helyen 12-vel több nő dolgozik. mint férfi Egy alkalomal a nődolgozók virágot kapnak. 3 férfi 3-3 nőnek a többi pedig 2-2 nőnek ad virágot. Hány nő és férfi dolgozik a munakhelyen ha minden nő kapott virágot ?

egy óra minden 45 percben 3 másodpercet késik Délben pontosan be igazitottuk hány órát mutat ez az óra éjfélkor

Az első dobozban 6 golyóval több volt, mint a második dobozban. Az első dobozból a golyók felét átettük a másodikba, így ott másfélszer annyi lett, mint amennyi az elsőben maradt. Hány golyó volt eredetileg a dobozokban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1. feladat:
1. csoport : x fő
2. cs.: x-2
3. cs.: x-4
4. cs.: x-6
5. cs.: x-8
6. cs.: x-10
7. cs.: x-12
8. cs.: x-14
9. cs.: x-16
10. cs.: x-18

x+x-2+x-4+x-6+x-8+x-10+x-12+x-14+x-16+x-18 = 300
10x -90 =300 /+90
10x =390 / :10
x = 39
Az egyes csoportok létszáma: 39, 37, 35, 33, 31, 29, 27, 25, 23, 21
2

2. feladat:
Férfiak: x
Nők: x+12

3*3 + (x-3)*2 = x+12
9 + 2x -6 = x +12
2x + 3 = x +12 /-x
x +3 = 12 / -3
x = 9

9 férfi és 21 nő van a munkahelyen.
2

3. feladat:
Béltől éjfélig = 12 óra = 720 perc =720 : 45 = 16 db 45 perces szakasz
Késés : 16*3 = 48 másodperc
Tehát éjfélkor 0 óra 0 perc 48 másodpercet mutat az óra.
1