Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi elektron halad át egy 160 mA-es izzólámpán, 5 sec. alatt? [ 5·1018 db.

Főoldal » Középiskola » Fizika
430
segítség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
I=160mA=0,16A
t=5s
I=Q/t⇒Q=I·t=0,16·5=0,8C
egy elektron töltése 1,6·10-19C
n=0,8C/1,6·10-19C=5·10¹⁸db elektron
0