Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Súrlódásos feladat, könyörgök segítsetek, különben megbukok!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
2435
Egy 4 gramm tömegű revolver golyót 280 m/s sebességgel lövünk bele egy fahasábba, amelyben 5 cm mélyen egyenletesen lassulva megáll. Mekkora a golyó lassulását okozó súrlódási erő nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s=5 cm = 0,05 m
v=280 m/s
t=s/(v/2) = 0,05 m : (280 m/s : 2) = 0,0003571428571 s
a= v/t = 280 m/s : 0,0003571428571 = 784 000 m/s²
m = 4 gramm = 0,004 kg
Súrlódási erő: F = m * a = 0,004 kg * 784000 m/s² = 3136 N
0