Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora feszültséggel üzemel az a 60 mA-es jelzőlámpa, amely 25 óra alatt72 Wh-t fogyaszt? [ 48 V ]

Főoldal » Középiskola » Fizika
463
segítség minhamarabb
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
I=0,06A
t=25 óra
W=72Wh
U=?
W= U·I·t⇒W/(I·t)=72/(0,06·25)=72/1,5=48V
0