Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Segítenetek ezekben a kérdésekben ? ) Ma 13:00 -ig elkell küldenem.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
389
Mozgások egyik csoportja, a testek sebessége állandó

Erőfajta, mely két egymáson elmozduló szilárd felület között lép fel

Az út kezdőpontját a végpontjával összekötő irányított szakasz

Egy 5 m/s sebességgel haladó test ennyi utat tesz meg 14 s alatt

Az út mértékegysége

Erőfajta, melyet pl. a megdörzsölt vonalzó fejt ki a kis papírdarabokra

Az a vonal, amely mentén a test mozog

Ez történik egy testtel, ha növekszik a sebessége

Annak a helynek a neve, ahol az erő a hatását kifejti

Hány km/h 25 m/s?

Az út és az idő hányadosaként meghatározott fizikai mennyiség.

Annak a fizikusnak a neve, akiről az erő mértékegységét elnevezték

Erőhatás, amely az iránytűt észak-déli irányba beállítja.

Az az erő, amellyel a test nyomja az alátámasztást

Fizikai mennyiség, jele s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
...................
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Mozgások egyik csoportja, a testek sebessége állandó: Egyenes vonalú egyenletes mozgáf

Erőfajta, mely két egymáson elmozduló szilárd felület között lép fel: Súrlódási erő

Az út kezdőpontját a végpontjával összekötő irányított szakasz: Elmozdulás vektor

Egy 5 m/s sebességgel haladó test ennyi utat tesz meg 14 s alatt: s=v*t=5*14=70m

Az út mértékegysége: m

Erőfajta, melyet pl. a megdörzsölt vonalzó fejt ki a kis papírdarabokra: Elektrosztatikus erő

Az a vonal, amely mentén a test mozog: megtett út

Ez történik egy testtel, ha növekszik a sebessége: gyorsul

Annak a helynek a neve, ahol az erő a hatását kifejti: Az erő támadáspontja

Hány km/h 25 m/s? 25*3,6=90km/h

Az út és az idő hányadosaként meghatározott fizikai mennyiség. : sebesség

Annak a fizikusnak a neve, akiről az erő mértékegységét elnevezték: Newton

Erőhatás, amely az iránytűt észak-déli irányba beállítja.: Mágneses erő

Az az erő, amellyel a test nyomja az alátámasztást: Súlyerő

Fizikai mennyiség, jele s : út
Módosítva: 5 éve
0