Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány mól ammónia keletkezik 56 g nitrogénből?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1206
Hány mól ammónia keletkezik 56 g nitrogénből?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
reakció egyenlet:
nitrogén gáz + hidrogén gáz → ammónia

N₂ + 3 H₂ → 2 NH₃

1 mol nitrogén gáz tömege: 2*14 g =28 g
1 mol hidrogén gáz tömege: 2*1 g =2 g
1 mol ammónia gáz tömege: 14+3*1 =17 g

28 g nitrogénből 2*17=34 g ammónia keletkezik,
56 g nitrogénből 56*34/28 = 68 g ammónia keletkezik.
0