Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos 6

Főoldal » Általános iskola » Matematika
343
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

9. Több autó esetén kevesebb időre va szükség tehát ez egy fodított arányosság. Vagyis az összetartozó db szám és idő szorzata egyenlő:
12*9=18*x
108=18x /:18
6=x
Vagyis 18 teherautóval 6 napig tartana a munka.

10. Olcsóbb facsemetéből ugyanannyi pénzért több darabot tudunk venni, tehát ez is fordított arányosság. Vagyis az összetartozó ár és db szám szorzata egyenlő:
350*810=300*x
283500=300x /:300
945=x
Vagyis a 300Ft-os facsemetéből 945 darabot tudnánk venni.
0