Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos 5

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

7. Gyorsabb jármű esetén kevesebb időra van szükség ugyanakkora táv esetén, tehát ez egy fordított arányosság. Vagyis az összetartozó sebesség és idő szorzata egyenlő. Azonban amegtett útat órákban nézi az időt pedig percben tehát érdemes az időt is átváltani órára:
45perc=45/60óra=0,75óra. Tehát:
24*0,75=72*x
18=72x /:72
18/72=x
0,25=x
Vagyis az autóval 0,25óra=15perc időre van szükség.

8. A bevétel mindkét jegyfajtából azonos. Drágább jegyből - azonos bevétel mellett - kevesbbet lehet eladni. Vagyis az összetartozó ár és db szám szorzata egyenlő:
6500*4200=7800*x
27300000=7800x /:7800
3500=x
Vagyis 3500 ülőhely van az arénában.
Módosítva: 5 éve
0