Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos 4

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5. feladat
Egy lépcső 14 cm, és 234 db van belőle --> 14*234 = 3276 cm magasra visz fel a lépcsősor.
Ugyanezt a magasságot 3276/18 = 182 lépcsővel lehet megtenni, ha 18 cm egy lépcső.

6. feladat
4 dm2 területű csempéből 135 db kell, tehát az egész padló 4*135 = 540 dm2.
Ugyanezt a területet 540/9 = 60 db 9 dm2-es csempével lehet leburkolni.
0