Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
671
Egy egyenes korkup magassaga egyenlo alapkore atmerojenek a felevel. A kup terfogata 72π cm. Milyen magas ez a kup?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vgúla=(r2π*m)/3
Tudjuk, hogy az alapkörének átmérőjének fele a sugár (r), tudjuk, hogy r=m.
r2*m(=r)=r3

(r3*π)/3=72π /*3
r3π=216π /:π
r3=216


0