Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1553
Egy 12cm magas forgáskúp alapkörének sugara 6cm.
Mekkora kiterített palástjának középponti szöge?
Mekkora a kúpba írható legnagyobb sugarú gömb felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a²=r²+M²=6²+12²=180⇒a=13,4164 cm
Középponti szög: α=r/a · 360⁰ =6/13,4164 · 360 = 160,997⁰
0

A=4*Rnégyzet*pí=4*3,7082négyzeten*3,1416= négyzetcentiméter
Módosítva: 5 éve
0