Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sos 3

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3. feladat:

Ha 3 dl-es poharakat használnak, akkor 60 db kell, ebből tudjuk, hogy összesen
3*60 = 180 dl narancslé van összesen.
Ha ezt a mennyiséget 2 dl-es poharakba szeretnénk tölteni, akkor 180/2 = 90 pohárra lenne szükség.

4. feladat:
Ha egy kocsira 6 m3 só fér, és ezt az autót 12-szer pakolják meg, akkor tudjuk, hogy
6*12 = 72 m3 sóder van összesen.
Ha ugyanennyit egy olyan autóval akarunk szállítani, amire egyszerre csak 4 m3fér, akkor
72/4 = 18 alkalommal kell fordulni.
0