Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
985
Egy labdarúgó tornán minden csapat minden másikkal pontosan egyszer játszik. Hány csapat van ha összesen 66 mérkőzésre kerül sor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n*(n-1)/2 =66 /*2
n*(n-1) = 132=12*11⇒n=12 csapat
0