Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466
A 10-11-es kell.Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Nincs itt a kép! Próbáld meg kisebb fájlban feltenni, hátha az a baj. (Pl képernyő képezed a képet, és azt teszed fel.)
Módosítva: 5 éve
0

10. Egy kétjegyű szám egyesek helyén álló számjegye kétszer akkora mint a másik ha a számjegyeket felcseréljük akkor az eredeti számnál 9 cel nagyobb számot kapunk Melyek az a kétjegyű szám?

............tízes.....egyes... összesen
Eredeti:..x...........2x...........12x
Csere:...2x...........x............21x

12x+9=21x /-12x
9=9x /:9
1=x

Ell:
21-9=12

Az ez a szám a 12.

11. Egy kétjegyű számban a számjegyek különbsége 2 ha a számjegyek felcserélésével kapott számból elvesszük az eredeti számot 18 at kapunk melyik ez a szám

2 a különbségük -> az egyik szám 2-vel nagyobb
............tízes.....egyes... összesen
Eredeti:...x.........x+2.........11x+2
Csere:....x+2........x........11x+20
Ennyit sikerült, de ez nem jó:
(11x+20)-(11x+2)=18
11x+20-11x-2=18
18=18 /-18
0=0
A helyes válasz a 13, és x=1, de nekem nem jön ki.
Módosítva: 5 éve
0