Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. feladat:

A három számot elnevezzük 9x-nek, 6x-nek és 7x-nek az arány alapján.
Az összegük 572, így felírhatunk egy egyenletet és megoldhatjuk:

9x + 6x + 7x = 572
22x = 572
x = 26

Az első szám 9x, vagyis 9*26 = 234
A másik szám 6x = 6*26 = 156
A harmadik szám 7x = 7*26 = 182

2. feladat:

Itt is elnevezzük az arányban lévő két számot 6x-nek és 4x-nek. Itt az van megadva, hogy a különbségük 70, tehát ki kell vonni egymásból őket ( a nagyobból a kisebbet):

6x - 4x = 70
2x = 70
x = 35

Az egyik szám 6x = 6*35 = 210
A másik szám 4x = 4*35 = 140
Módosítva: 5 éve
0

Csatoltam képet.
1