Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
591
Megadtuk a négyzet átlójának hosszát. Milyen hosszú az oldala?
a) √2 dm
b) 6 dm

A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, Matematika, házi, négyzet, Házi feladat, átló, Szabályos háromszög, négyzet, kocka
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Valami lemaradt. Mekkora az átló?
0

d=átló a=oldal
A) d=√2 dm, d=a*√2, a=√2/√2= 1dm
B) d=6 dm, d=a*√2, a=6/√2= 4,24 dm kb.


Módosítva: 5 éve
0