Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1247
1. Az 1, 3, 5, 7, 9 számjegyek felhasználásával négyjegyű, illetve ötjegyű számokat készítünk. Egy számban mindegyik számjegy maximum egyszer szerepelhet. Hasonlítsuk össze az így képezhető négyjegyű és ötjegyű számok számát!
2. Az iskolai futóverseny döntőjébe 12 tanuló jutott. Közülük az első öt helyezett kap öt különböző díjat. Hányfélekép- pen oszthatjuk ki a helyezettek között az ajándékokat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Négyjegyű: 5·4·3·2=120 db
Ötjegyű: 5·4·3·2·1=120 db
Ugyannyi.

12·11·10·9·8=... Számold ki géppel!
0