Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi 3. - geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
833
Egy téglalap két oldala 8,3 cm és 11,7 cm hosszú. Mekkora szöget zár be az átló a hosszabbik oldallal? A megoldást részletesen vezessük le!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a két oldal négyzetének összege egyenlő lesz az átló (átfogó) négyzetével, derékszögű háromszöget alkotnak (Pitagorasz tétel)
8,32 +11,72= x2
x=14,345
cos alfa = szög melletti befogó / átfogó, vagyis cos alfa = 11,7 / 14,345
cos alfa = 0,81561
alfa =35,3518 °
Módosítva: 9 éve
0