Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozatok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
572
Egy mértani sorozat első tagja 5, második és harmadik tagjának összege 10. Add meg a sorozat első
hét tagjának az összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a1=5
5·q+5·q²=10 amiből q=1 és q=-2

s7=5·(-2)⁷-1/-2-1=215, ha q=-2
s7=7·5=35, ha q=1
0