Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
862
Az egyenlet megoldása nélkül állapítsd meg, hogy hány valós gyöke van a következő egyenletnek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A diszkriminánst kell nézni! a=3, b=5, c=9.
b^2-4ac = 25 - 108 negatív, ebből nem lehet gyököt vonni, tehát az egyenletnek nincs valós megoldása.
2