Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
819
Két szám aránya 7 : 3.
Melyik ez a két szám, ha különbségük: 140?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A két számot elnevezzük 7x-nek és 3x-nek. Tudjuk, ahogy a két számot kivonva egymásból 140-et kapunk, így felírjuk az egyenletet és megoldjuk:

7x-3x = 140
4x = 140
x = 35

Az egyik szám 7x vagyis 7*35 = 245
A másik szám 3*35 = 105
-1