Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1023
Három szám aránya 5 : 2 : 4.
Melyek ezek szám, ha összegük: 319?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Elnevezzük a számokat 5x-nek, 2x-nek és 4x-nek.
Tudjuk, hogy az összegük 319, ezért felírjuk az egyenletet és megoldjuk:

5x+2x+4x = 319
11x = 319
x = 29

Az első szám 5x, vagyis 5*29 = 145
A második 2*29 = 58
A harmadik 4*29 = 116
0