Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
332
Egy biciklitúrán azt gondolják a szervezők, hogy az távot 3:1:6:5 arányban osztják fel.
A második és a harmadik napon így összesen 63 km-t kell tekerni. Mekkora a teljes táv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
3+1+6+5=15 részre osztották összesen.
Ebből 1+6=7 _63km
63:7=9 km egy rész.
15*9=135
125 km a teljes táv.
0