Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek SOS 8.osztály

21
Egy biciklitúrán azt gondolják a szervezők, hogy az távot 3:1:6:5 arányban osztják fel.
A második és a harmadik napon így összesen 63 km-t kell tekerni. Mekkora a teljes táv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
3+1+6+5=15 részre osztották összesen.
Ebből 1+6=7 _63km
63:7=9 km egy rész.
15*9=135
125 km a teljes táv.
0