Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék

Főoldal » Középiskola » Matematika
365
Sziasztok. Adott egy 780 m hosszú sípálya, a szintkülönbség 161 m. Hogyan számolom ki a lejtő "meredekségét" százalékban? Köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzolsz egy derékszögű háromszöget. Az átfogó c=780 m, egyik befogó a=161 m. Pitagorasz-tétellel kiszámítod a másik befogót. b=763,2 m
tg(alfa)=161/763,2=0,211=21,1%
1